Gazdaság

Újabb távlatok nyílnak a magyar innovatív technológiák exportálásában

A magyar innovatív cégek hírneve a tengerentúlra is elért, egy kanadai befektető egy magyar startuppal kezdett együttműködést

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és kanadai partnerirodájának kiemelt célja, hogy a hazai vállalkozások teret nyerjenek az észak-amerikai kontinensen. Többéves munka eredményeként a HEPA egyik torontói üzleti partnere csaknem egymilliárd forint összegben fektet be a Chameleon Smart Home okosmegoldásokat kínáló magyar startupba – áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében.

Újabb távlatok nyílnak a magyar innovatív technológiák exportálásában
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook

Mint írták, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és kanadai partnerirodájának kiemelt célja, hogy a hazai vállalkozások teret nyerjenek az észak-amerikai kontinensen. Többéves munka eredményeként a HEPA egyik torontói üzleti partnere csaknem egymilliárd forint összegben fektet be a Chameleon Smart Home okosmegoldásokat kínáló magyar startupba. Az együttműködést a felek ünnepélyes aláírással erősítették meg a HEPA budapesti központjában 2022. november 22-én.

Nem meglepő, hogy a világon egyre elterjedtebbé válnak az innovatív technológiákat alkalmazó otthonok, hiszen az okosotthonok az energiatakarékosság és a környezeti tudatosság szempontjából egyaránt mérföldkőnek számítanak. A Chameleon Smart Home társasházak, irodaházak és hotelek számára nyújt innovatív megoldásokat a tervezéstől egészen a kivitelezésig. A cég applikációkon, illetve hang- és okoseszközök vezérlésén alapuló szolgáltatásainak fókuszában a biztonság, az energia, az okos beléptetési rendszer, a zene és a multimédia áll.

Hozzátették, a most megvalósuló befektetés úttörő szerepet játszhat a világszínvonalú magyar technológiák és az innovatív tevékenységgel foglalkozó cégek népszerűsítésében – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink