Gazdaság

Korszerűsödött a kerékpárút-hálózat Tószegen

Három év alatt mintegy 400 millió forintból korszerűsödött a belterületi kerékpárút-hálózat Tószegen, illetve a község és Szolnok közötti kerékpárút hiányzó szakasza is megépült – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere.

Korszerűsödött a kerékpárút-hálózat Tószegen
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Gyuricza Miklós (független) elmondta: 2019 óta mintegy öt kilométer kerékpárút épült vagy újult meg a településen. A beruházások 250 millió forint értékben különböző pályázati forrásokból – köztük a Magyar Falu Program támogatásából –, illetve 150 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával valósultak meg – tette hozzá.

Elsőként megépült a Tószeg és Szolnok közötti kerékpárút még hiányzó része, majd a helyi kerékpárgyár és az Attila úti élelmiszerüzlet közötti belterületi szakasz újult meg. A harmadik ütemben a temető előtti kerékpárutat építették át, kicserélték alatta a vízvezeték-hálózatot is a szakemberek – fűzte hozzá. A beruházás negyedik szakaszában a Vörösmarty út és a Kinizsi út közötti kerékpárútszakasz újult meg, az ötödik ütemben pedig a fejlesztésből korábban kimaradt, belterületi szakasz készült el.

A polgármester elmondta, hogy terveik szerint a kerékpárutat Tiszakécske irányába építik tovább.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom