Gazdaság

Varga Mihály: A magyar gazdaság állja a sarat

Várakozásokon felül teljesített a magyar gazdaság a harmadik negyedévben – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővültek. Ugyanakkor figyelmeztetett: Brüsszel elhibázott politikája válságba sodorhatja Európát.

Varga Mihály: A magyar gazdaság állja a sarat
Varga Mihály: Az 56-os események tanulságai még ma is igazak
Fotó: Purger Tamás/MH

„Jó hír érkezett. A szakértői várakozások felett, 4,1 százalékkal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben. Így az év első kilenc hónapjában 6,1 százalékkal bővült a magyar GDP” – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalán. Hozzátette: „Ez az egyik legkedvezőbb adat az uniós országok között.”

„Mindez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság továbbra is ellenáll a háború és a szankciók káros hatásainak. A növekedéshez alapot ad, hogy egymillió új munkahelyet teremtettünk 2010 óta, a magyar munkanélküliség továbbra is az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban” – hangsúlyozta a pénzügyminiszter. „Kedvező, hogy az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővülnek” – húzta alá. 

Objektum doboz

Végül arra figyelmeztetett, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a brüsszeli szankciók jövőre válságba taszíthatják az európai gazdaságokat. „Magyar részről továbbra is azon dolgozunk, hogy helyes gazdaságpolitikával ellensúlyozzuk a káros nemzetközi hatásokat, és megvédjük a gazdaságot a visszaeséstől” – szögezte le a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink