Gazdaság

EU és Kína: Kapcsolatrendszer és vitarendezés

A Mathias Corvinus Collegium - MCC ad otthont november 15-én a „Walking the New Silk Road – EU-China Economic-Legal Relations and Dispute Settlement in Context” című nemzetközi konferenciának, ahová várnak minden érdeklődőt - közölte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook oldalán hétfőn.

EU és Kína: Kapcsolatrendszer és vitarendezés
Muthucumaraswamy Sornarajah
Fotó: Eminent Scholars

Orbán Balázs emlékeztetet arra, hogy a 6500 kilométer hosszú legendás Selyemút egykoron a Római Birodalmat kötötte össze Kínával, ami biztosította a két civilizáció közötti kereskedelem és gazdasági fejlődés lehetőségét. Hozzátette: az „Új Selyemút” kezdeményezése ezt a legendás útvonalat, valamint az általa kínált üzleti lehetőségeket törekszik újjáépíteni Kelet és Nyugat között.

Az új selyemúton járva – EU-Kína gazdasági-jogi kapcsolatok és viták rendezése összefüggésében című egész napos nemzetközi konferencián az ügyvédi és választottbírói szakma legnagyobb nevei, nagy tapasztalattal rendelkező és nemzetközileg elismert tagjai, illetve az üzleti világ képviselői is megosztják gondolataikat az érdeklődőkkel. A konferencia előadói között köszönthetjük többek között Muthucumaraswamy Sornarajah nemzetközileg elismert jogászprofesszort, aki számos világhírű egyetem, köztük a Yale, a National University of Singapore, valamint az American University Washington DC vendégoktatója, illetve Reinhard Borkot, a Hamburgi Egyetem polgári eljárásjogi tanszékének vezetőjét. A konferencián olyan aktuális témák kerülnek elő, mint az Európai Unió és Kína gazdasági, kereskedelmi és beruházásvédelmi kapcsolatrendszere, illetve a vitarendezés lehetőségei és kihívásai – mutatott rá Orbán Balázs.

Kapcsolódó írásaink