Gazdaság

Adózási könnyítést kapnak az autóvezető-oktatók

Nyolcvanszázalékos költséghányadot alkalmazhatnak a szegmens dolgozói

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy szakmai szervezetekkel együttműködve sikerült adózási könnyítést kieszközölni a járművezető szakoktatók számára – közölte a BKIK szerdán.

Adózási könnyítést kapnak az autóvezető-oktatók
Január 1-től a személygépjármű-vezetői képzések szakoktatói a személyszállításban tevékenykedő szolgáltatókhoz hasonlóan 80 százalékos költséghányadot alkalmazhatnak a személyi jövedelemadózásban.
Fotó: MH

A kamara rendkívüli eredménynek tekinti, hogy január 1-től a személygépjármű-vezetői képzések szakoktatói a személyszállításban tevékenykedő szolgáltatókhoz hasonlóan 80 százalékos költséghányadot alkalmazhatnak a személyi jövedelemadózásban.

A többnyire egyéni vállalkozóként dolgozó szakmabeliek munkáját jelentősen megkönnyíti a változás, amelyért a BKIK Járművezető Szakoktató Szakmai Osztálya is dolgozott. Számos érintett ennek köszönheti, hogy a gazdasági nehézségek ellenére fenn tudja majd tartani a tevékenységét – írták.

A szervezet a közlemény szerint épp azért alakult meg, hogy a járművezető szakoktatókat minél szélesebb körben összefogja Tevékenységüknek a járművezető oktatással kapcsolatos hatósági és jogszabályalkotási munka éppúgy része, mint a szakoktatói érdekképviseletek koordinációja, vagy a szakoktatói munka minőségi javítása – tették hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink