Gazdaság

Így segíti a Széchenyi-kártya a vállalkozásokat

A Széchenyi-kártya is nagyban segíti a vállalkozásokat a szankciós válságban – közölte a kormányszóvivő hétfőn a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Így segíti a Széchenyi-kártya a vállalkozásokat
A Széchenyi-kártyák a cafeteria kiváló eszközei lettek
Fotó: kormany.hu

Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy a szankciók okozta válság és energiaár-emelkedés a vállalkozások életét nehezíti meg a legjobban. A magyar gazdaság ugyan növekedési pályára állt az elmúlt években, és még a járványból is megerősödve tudott kijönni, de most a brüsszeli szankciók tönkreteszik az európai és a magyar gazdaságot, illetve a vállalkozásokat is – fogalmazott a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta, hogy sok vállalkozásnak egyszerűen a túlélés a cél. A szankciók miatt ugyanis egekbe emelkedett a rezsi, a mindennapi kiadások, a beszerzési, a szállítói árak, emellett magasak a kamatlábak, és a hitelfeltételek is szigorodtak.

A talpon maradáshoz sok vállalkozásnak szüksége van forgóeszközre és energiahatékonysági fejlesztésekre, továbbá ezekhez olcsó és biztonságos hitelekre – mondta a kormányszóvivő, közölve: a kormány ezért úgy döntött, hogy a rezsitámogatás, a vállalkozói kamatstop és a gyármentő program mellett rendkívül kedvező hiteltermékeket is biztosít a vállalkozásoknak.

Elmondta, hogy 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi ötszázalékos ügyfélkamattal lesznek elérhetők a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei – a folyószámlahitel, a likviditási hitel, a mikrohitel, a Turisztikai Kártya, az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel, valamint az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel.

Objektum doboz

A lépést Szentkirályi Alexandra egy újabb kormányzati támogatásnak nevezte a szankciós válságban, amellyel nem egyszerűen a túlélésben szeretnék segíteni a vállalkozásokat, hanem a magyar emberek munkahelyeinek megőrzésében is.

A megoldás valójában az lenne, ha Brüsszel végre a béke rendezése felé venné az irányt, és felhagyna a szankciós politikával, mert azzal minden egyes nap óriási károkat okoz a magyar vállalkozásoknak is – fogalmazott a kormányszóvivő.

Kapcsolódó írásaink