Gazdaság

Kiemelt jelentőségű beruházás lett a HÉV-fejlesztés

Véglegessé vált a H5, H6 és H7 HÉV-ek nyomvonala, a kormány felgyorsítja az 5-ös metró fejlesztését – közölte hétfőn a budapesti Fidesz Facebook-oldalán.

Kiemelt jelentőségű beruházás lett a HÉV-fejlesztés
A kormányzati fejlesztéseknek köszönhetően egyre inkább megéri majd a helyi érdekű vasutat választani
Fotó: MH

A Magyar Közlönyben megjelent 303-305/2022. számú kormányrendeletekkel véglegessé vált a H5, H6 és H7 HÉV-ek nyomvonala – emlékeztetett posztjában a budapesti Fidesz.

A H5 (korábbi nevén: szentendrei) HÉV Budapest II. és III. kerületét, Budakalászt, Pomázt és Szentendrét érintik. A H6 HÉV Szigetszentmiklós-Gyártelep–Ráckeve vonalon Szigethalmot, Tökölt, Szigetcsépet, Szigetújfalut, Szigetszentmártont és Ráckevét érintik. A H7 HÉV nyomvonala Csepel kerületét érinti.

A beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították, a megállapított területsávok két évig védettséget élveznek. Az útvonalszakaszok nyomvonala és az azt meghatározó tengelypontok összessége megtalálható a Magyar Közlöny 135. számában, ami a Magyarkozlony.hu oldalról letölthető PDF-formátumban.

Emlékeztetnek még, fontos lépés ez a Budapest külső kerületeiben és az agglomerációban élőknek. A főváros baloldali vezetésével szemben a kormány valóban a Budapesten és környékén élőkért dolgozik, cselekszik – zárul a bejegyzés.

Kapcsolódó írásaink