Gazdaság

Steiner Attila: Továbbra is töretlen az érdeklődés a zöldprogramok iránt

Klímavédelmi támogatás

Újra lehet pályázni a nyugat-balkáni régiót érintő klímavédelmi projektek támogatására – fogalmazott Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium tegnapi közleményében.

Steiner Attila: Továbbra is töretlen az érdeklődés a zöldprogramok iránt
Steiner Attila
Fotó: MH/Katona László

A bejelentésben hangsúlyozták, hogy a támogatási program újabb felhívásának keretösszege 400 millió forint, ami a hazai cégek és tudományos központok további régiós szerepvállalását szolgálja a zöldgazdasági technológia- és tudásmegosztás területén. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a programot széles körű érdeklődés övezi, hiszen a magyar zöldipari cégek egyre nagyobb számban építenek ezekre a lehetőségekre az üzleti stratégiájukban.

A nyugat-balkáni klímavédelmi projektek támogatására kiírt pályázat az ITM közleménye szerint szintén hatalmas népszerűségnek örvendett. Ezt bizonyítja, hogy a projektjavaslatok a támogatási keretösszeget többszörösen meghaladó igénnyel érkeztek be, amik közül végül tizenkettőt választottak ki.

„A támogatásban részesülő projektek erősítik Magyarország nemzetközileg is elismert klímavédelmi törekvéseit, hiszen érdemi hozzájárulást jelentenek a nemzetközi klímafinanszírozási erőfeszítésekhez” – emelte ki Steiner Attila, aki azt is hangsúlyozta, hogy a megvalósuló tevékenységek jól illeszkednek a Zöldközpont és a bécsi székhelyű Energiaközösség közös tudásközpontjának tevékenységeihez is.

Kapcsolódó írásaink