Gazdaság

Az elmúlt negyedévben is gyarapodtak a Pallas Athéné Alapítvány befektetései

Továbbra is felelősségteljesen gazdálkodik a Pallas Athéné Alapítvány, amely 2021 harmadik negyedévét is eredményesen zárta. Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 191 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a harmadik negyedév végén összesen 280,3 milliárd forintot tett ki.

Az elmúlt negyedévben is gyarapodtak a Pallas Athéné Alapítvány befektetései
2021 harmadik negyedévét is eredményesen zárta a Pallas Athéné Alapítvány
Fotó: Pallas alapítványok

A vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 11,3 milliárd forint értékben 1593 oktatási, tudományos pályázatot támogatott. 

A vagyonelemek értéke a  2021. szeptember 30-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: 

A Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 280,3 milliárd forint. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 248,3 milliárd forintot befektetési jegybe, 10,3 milliárd forintot ingatlanba, 9,0 milliárd forintot bankbetétbe, 12,7 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be. 

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során.

Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről. 

Kapcsolódó írásaink