Gazdaság

Látogatói csúcsot hozott a világkiállítás a hétvégén

Látogatói csúcsot hozott a világkiállítás a hétvégén, amikor meghaladta a 100 ezret a látogatók száma a Hungexpo területén tartott rendezvényen - mondta Kovács Zoltán, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a közmédiának a helyszínen hétfőn.

Látogatói csúcsot hozott a világkiállítás a hétvégén
Látogatói csúcsot hozott a világkiállítás a hétvégén, amikor meghaladta a 100 ezret a látogatók száma a Hungexpo területén tartott rendezvényen
Fotó: Facebook/Kovács Zoltán

Kiemelte: szombaton 55 ezren vettek részt a kiállításon, ami egyfajta főpróba volt a megújult Hungexpo számára. A létesítményt 55 milliárd forintból újították fel - emlékeztetett utalva arra, hogy „méltó és világszínvonalú” környezet fogadja az érdeklődőket.

Hétfőn több mint négyezer diákot várnak a Hungexpóra abból a több mint 55 ezerből, akik regisztráltak az eseményre - jegyezte meg a kormánybiztos.

A kiállítás eddigi tanulsága, hogy a vadászat és vadgazdálkodás témájával foglalkozni kell, hiszen nagyon sok embert meg lehet szólítani a témakörrel - mondta az MTI kérdésére Kovács Zoltán. A vidéki eseményeken, a vadászati világkiállítás kísérő és kapcsolódó rendezvényein az összes látogatói szám már 938 ezer fő felett jár - hangsúlyozta. Azt is hozzátette: három vidéki helyszín 1500 programja kapcsolódik a nemzetközi kiállításhoz; a rendezvénysorozat a kiállítás előtt megkezdődött és a kiállítás után is folytatódni fog.

Objektum doboz

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta: a vásárközpont bebizonyította, hogy képes két nap alatt több mint 100 ezer látogató biztonságos befogadására.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fehova Plusz kiállítás nagyszerűen kiegészítette a vadászati és természeti világkiállítást. A szeptember 30. és október 3. között tartott kiegészítő esemény szervezésében példaértékű volt az együttműködés a felek között - mutatott rá.

A Fehova Plusz keretében olyan cégek sorakoztathatták fel és árusíthatták termékeiket a látogatóknak, amelyek a vadászat, a horgászat, az erdészet és a természetjárás területén, illetve a lovas ágazatban, valamint a hobby és munkakutyatartásban tevékenykednek - olvasható a rendezvény honlapján. Ilyen típusú eseményt minden év februárjában szoktak szervezni - legközelebb 2022. február 17-20-án.
 

Kapcsolódó írásaink