Gazdaság

Az újraindítást segítő intézkedések gyorsítják a gazdaság növekedését

A magyar vállalkozások helytállásának is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány után a magyar gazdaság újraindítása az egyik leggyorsabb az Európai Unióban – jelentette ki Varga Mihály a X. Jász-Expo és Fesztiválon. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: ha folytatjuk a gazdaság újraindítását, jó esélyünk van a gazdasági növekedés elérésére, így visszafizethetjük a gyermeket nevelő családoknak a befizetett személyi jövedelemadót.

Az újraindítást segítő intézkedések gyorsítják a gazdaság növekedését
Varga Mihály pénzügyminiszter (k), mellette Szabó János vásárigazgató (b3) és Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2) az egyik borászat standjánál a tizedik Jász-Expo & Fesztiválon a megnyitó napján
Fotó: MTI/Mészáros János

A tárcavezető emlékeztetett: a kormány számos intézkedéssel támogatta hazai vállalkozásokat az elmúlt időszakban is, legyen szó a munkát terhelő adók, így a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről, a szakképzési hozzájárulás eltörléséről, a kiva mérsékléséről vagy a több ezer milliárd forintnyi vissza nem térítendő beruházási támogatásról. Ennek köszönhetően megőrizhették a munkahelyeket, új álláshelyeket is teremthettek, fejlesztésekkel bővíthették vállalkozásaikat.

Varga Mihály az elmúlt időszak gazdasági eredményeiről szólva elmondta: a gyors oltás és a gazdaságot újraindító intézkedések révén a második negyedévében már rekordmértékű, 17,9 százalékos volt a növekedés. 

A miniszter felhívta a figyelmet: a kiugró gazdasági számoknak akkor van értelme, ha azokat az emberek közvetlenül is érzékelik. Ezért döntött úgy a kormány, hogy most, a válság után meg kell erősíteni a családokat, és ha a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5 százalékot, visszaadja a gyermeket nevelő családoknak a befizetett személyi jövedelemadót – emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta: ennek elérésére jó esélyünk van, ha folytatjuk a gazdaság újraindítását segítő intézkedéseket. 

A tárcavezető kitért arra is, hogy a jászságiak is kemény munkát végeztek, az észak-alföldi régió gazdasági teljesítménye 2010 óta megkétszereződött, a munkába állók száma 20 százalékkal emelkedett. A válság alatti visszaesést követően mára 10 ezren álltak ismét munkába a megyében.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom