Gazdaság

Varga Mihály: A rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot

Idén novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot - számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter a kormány legfrissebb döntéseiről.

Varga Mihály: A rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: Facebook / Varga Mihály

A hiteltörlesztési moratóriumot a nyugdíjasok, a gyermeket várók, a gyermeket nevelők, a közfoglalkoztatottak, valamint azok a magánszemélyek vehetik igénybe, akiknek a tavalyi évhez képest csökkent a jövedelmük.

A vállalkozások esetében azok élhetnek a lehetőséggel, akiknek a bevétele legalább 25 százalékkal esett vissza az előző évihez képest - mondta a pénzügyminiszter.

Fontos továbbá, hogy akik hosszabítani szeretnék a moratóriumot jövő év júniusáig, azoknak erről nyilatkozniuk kell bankjuknál.

Objektum doboz

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a bent maradás nem automatikus, ugyanakkor annak érdekében, hogy mindenki időben tudjon nyilatkozni, 2021. október 31-ig automatikusan, mindenki részére változatlan formában hosszabbítják meg a hitelmoratóriumot.

A nemzeti konzultációból világosan kiderült, hogy a válaszadók 91 százaléka támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását a rászorulók részére - hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink