Gazdaság

Okos megoldások a családoknak Veszprémben is

A különböző fejlesztések nem csak az ipar és a bankvilág számára fontosak

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért és a Kincs Smart Family Centrum országjáró körútjának hatodik állomásán, Veszprémben mutatta be a startupok részére hirdetett Kincs Smart Family Nagydíj 2021 pályázat részleteit, amelyre szeptember 15-ig lehet jelentkezni – írta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért és a Kincs Smart Family Centrum tegnap a Magyar Hírlaphoz eljutatott sajtóközleményében.

Okos megoldások a családoknak Veszprémben is
Porga Gyula: Összefonódott a város és az innováció
Fotó: Kopp Mária Intézet

Porga Gyula, Veszprém megyei jogú város polgármestere elmondta: a Pannon Egyetemre támaszkodva összefonódott a város és az innováció. Ovádi Péter, Veszprém megye 1. egyéni választókerületének országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a város és térség lakói ismerik és igénybe is veszik a magyar családbarát intézkedéseket, amelyek segítik Veszprém fejlődését.

Molnár Balázs, a Kincs elnökhelyettese kiemelte a családok és az innováció kapcsolatát.

Utalva a Feltöltőpont helyi startup küldetésére, hangsúlyozta, hogy mára a természetes termékek váltak az innovatívvá. Szalai Piroska, a Kincs Smart Family Centrum vezetője a verseny részleteinek ismertetése mellett elmondta, hogy az innováció nemcsak az ipar és a bankvilág számára fontos, hanem hangsúlyt kell adni azoknak a fejlesztéseknek is, amelyek a családok életét segítik.

A startupok jelentkezését a Smartfamily.hu oldalon szeptember 15-ig várják társadalmi és közösségi innováció, okos családi otthonok, a jövő oktatása, e-egészség, családi kassza, zenei és kreatív megoldások területén. Az eseményen bemutatkozott a Feltöltőpont helyi startup, amely csomagolásmentes termékekkel foglalkozik – húzták alá a közleményben.

Kapcsolódó írásaink