Gazdaság

Elismeréseket adott át Tállai András

Múltunk nagy eseményeire való emlékezés nem pusztán tiszteletadás, hanem önazonosságunk alapja, amely önbizalmat és erőt ad nekünk ahhoz, hogy helytálljunk a jelenben is - hangsúlyozta Tállai András a Pénzügyminisztérium augusztus 20. alkalmából rendezett ünnepségén, amelyen elismeréseket adott át.

Elismeréseket adott át Tállai András
Tállai András parlamenti államtitkár
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a tárca parlamenti államtitkára kiemelte: a magyar nép a mai napig meg tudta őrizni nemzeti karakterét, büszkeségét és a szabadsághoz, a szabad döntéshez való ragaszkodását.

Tállai András emlékeztetett: „nemzeti önállóságunk eszméje végigkísérte történelmünk, és ma is bennünk él”.

Magyarország ma is létezik, mert megvédte magát mindig az ellen, ami létét fenyegette - jegyezte meg a közlemény szerint.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Szent István életműve történelmi léptékkel is egyedülálló. „Neki köszönhetjük, hogy ma is a magyar történelmet írjuk, magyarul szólhatunk egymáshoz itt a Kárpát-medencében, és támaszkodhatunk a keresztény hit megtartó erejére” - mondta.

Történelmünk során bármennyi idegen hódító és megszálló akarta birodalma részévé tenni, mi magyarok mindig megvédtük hazánkat. Ugyanígy megvédtük kultúránkat, hagyományainkat, értékeinket, ezért ma is az a feladatunk, hogy megőrizzük nemzeti érdekeinket, a gazdaságunkat, a szuverenitásunkat. Ugyanígy a magyar családok támogatását és a munkahelyeket, amelyhez a jövőben is közös munkára van szükség - szögezte le.

Tállai András a Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést adományozta: Kosztyu János Andrásnak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének nyugalmazott igazgatójának, dr. Molnár Károlynak, Mezőkövesd 7. számú Háziorvosi Rendelőjének háziorvosának és dr. Siska Judit Magdalénának, a Bükkábrány Orvosi Rendelő háziorvosának. Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesült: dr. Siska András háziorvos, a mezőcsáti Siska Dr. Bt. ügyvezetője.

Kapcsolódó írásaink