Gazdaság

Jelentős összeg jut kollégiumok fejlesztésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a budapesti egyetemek vezetőivel és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) egyeztetve, csaknem 5500 kollégiumi helyet biztosít a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkénteseinek és zarándokainak, az egyetemek pedig mintegy 500 millió forintos támogatást kapnak, amelyet kollégiumi és hallgatói szolgáltatások fejlesztésére fordítanak - tudatta az ITM szerdán.

Jelentős összeg jut kollégiumok fejlesztésére
Az ITM csaknem 5500 kollégiumi helyet biztosít a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkénteseinek és zarándokainak
Fotó: MH

A tárca tudatta: újabb világméretű esemény előtt állunk, amelynek sikerében nemcsak a résztvevő hívek és a szervezők érdekeltek, hanem a társadalom széles rétegei, benne a felsőoktatás együttműködést, segítséget felajánló résztvevői is. Az elmúlt időszakban beérkezett növekvő regisztrációs igények szerint az 52. eucharisztikus kongresszuson résztvevők, önkéntesek, zarándokok elhelyezésében felsőoktatási intézmények is részt vesznek - tudatta az ITM, amely azt is hozzátette: a minisztérium az esemény szervezőbizottságának kérésére egyeztetett a HÖOK-kal és hét budapesti felsőoktatási intézmény vezetőivel. Ennek eredményeként 5,5 ezer kollégiumi szálláshelyet biztosítanak az egyetemek a kongresszus idején.

Azoknak a hallgatóknak, akik emiatt csak később költözhetnek be a kollégiumba, az intézmények elengedik a szeptemberi kollégiumi díjakat, és biztosítják a hibrid oktatást is, így tanulmányaikban nem éri hátrány őket. Akiknek valamilyen méltányolható okból a kongresszus idején is indokolt a kollégiumi elhelyezésük, azoknak az intézmények biztosítják ezt.

A kollégiumok kiválasztása és a szálláshelyek felajánlása az intézmények és a hallgatói önkormányzatok vezetőivel egyetértésben történt. Az érintett egyetemek csaknem 500 millió forintos támogatást kapnak, amelyet kollégiumi és hallgatói szolgáltatások fejlesztésére fordíthatnak - jelezte az ITM.

Kapcsolódó írásaink