Gazdaság

Magyar bankok minősítéseit javította a Moody's

Magyar bankok minősítéseit javította kedden a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett intézkedéseket a magyar makrogazdasági profil megítélésének javításával indokolta.

Magyar bankok minősítéseit javította a Moody's
A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett intézkedéseket a magyar makrogazdasági profil megítélésének javításával indokolta
Fotó: MH

A banki besorolások felminősítésének előzményeként a Moody's a magyar szuverén makroprofil megítélését az eddigi „Moderate-”-ról(Mérsékelt mínusz) egy fokozattal „Moderate” szintre emelte.

Ezzel összefüggésben a cég a Budapest Bank és az MKB Bank hosszú futamú betéti besorolását „Ba2”-ről egy fokozattal „Ba1”-re javította, és az új osztályzatokon érvényben hagyta a további felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást.

A hitelminősítő a magyarországi Raiffeisen Bank hosszú távú betéti osztályzatát „Baa2”-ről „Baa1”-re emelte változatlan stabil kilátással, emellett megerősítette a K&H Bank és az Erste Bank Hungary egyaránt „Baa1” szintű hosszú távú betéti besorolását, szintén változatlan stabil kilátással.

Kapcsolódó írásaink

Drágábban már eladnák a Budapest Airportot

ĀA cél, hogy a hazai közlekedési infrastruktúra egyik legfontosabb, a gazdaságfejlesztés és a turizmus szempontjából is stratégiai jelentőségű eleme újból magyar kézbe kerüljön