Gazdaság

Soha nem látott érdeklődés a Technológiaváltó támogatási program iránt

Rendkívül nagy érdeklődés mellett nyílt meg a 2021-2027-es fejlesztési ciklus első pályázata - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.

Közölték: a keret kimerülése miatt a beadás napján felfüggesztésre került a GINOP PLUSZ-1.2.1-21 első felhívása, amely a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelését, technológiai és szervezeti megújulását célozza. A 100 milliárd forintos keretösszeg nagyon gyorsan, már a következő hónapokban megérkezik a magyar vállalkozások számlájára, ezzel segítve a gazdaság mielőbbi újraindítását. Azoknak sem kell csüggedniük, akik a keret kimerülése miatt lemaradtak a pályázat benyújtásáról, mert ősszel megnyílik a következő szakasz. A kormány folyamatosan hirdeti meg a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató további pályázatokat is - írták.

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a közlemény szerint elmondta: a Technológiaváltó támogatási program rendkívül népszerű a vállalkozások körében. Mivel bíztak abban, hogy a gazdaság újraindításával élénkül a beruházási kedv, eleve úgy készültek, hogy fél éven belül lesz még két további kör, 50-50 milliárd forintos kerettel. Felidézte: tavaly összesen 100 milliárd forint értékben hirdettek hasonló feltételekkel pályázatot, azonban ott a keret 3 hét alatt merült ki.

Most láthatóan jóval nagyobb az igény a vállalkozások részéről és minden tőlünk telhetőt megtesznek, hogy mindenki megvalósíthassa a fejlesztési elképzeléseit. A rendkívüli érdeklődés miatt azon dolgoznak, hogy az újabb szakaszokban az eddig tervezettnél korábban lehessen benyújtani az igényeket. Örömteli, hogy a vállalkozások a járvány harmadik hullámának letörése után ekkora beruházási kedvvel vágnak neki az újraindításnak. A jövőben szinte biztosan megtalálják számításukat a hamarosan nyíló pályázati lehetőségek között azok is, akiknek a felhívás első körében nem tudunk támogatást biztosítani - fejtette ki az államtitkár.

A pályázatra a 8 órai nyitást követően 1137 pályázat érkezett 130 milliárd forint értékben, ezért a felhívás a kiírásban foglaltaknak megfelelően automatikusan felfüggesztésre került. Az összesen 200 milliárd forint keretösszegű pályázat három szakaszban nyílik meg azért, hogy a vállalkozások alaposan átgondolhassák fejlesztési tervüket, és felkészülten várják a pályázatok beadását. A további két kör legkésőbb 2021 októberében és 2022 januárjában várható 50-50 milliárd forintos keretösszeggel.

Az ITM közölte: további információk és a pályázati felhívás a ide kattintva érhető el. Az érdeklődők a megújult vállalkozói információs portálon (www.vali.hu) is tájékozódhatnak a részletekről.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom