Gazdaság

Megduplázódik a Nagyvállalati beruházási támogatás keretösszege

A vártnál több cég jelezte beruházási szándékát, ezért megduplázzák a Nagyvállalati beruházási támogatás idei keretösszegét, huszonötmilliárd forintról ötvenmilliárd forintra – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Megduplázódik a Nagyvállalati beruházási támogatás keretösszege
A gazdaság sikeres újraindításához három dologra van szükség: munkahelyteremtésre, adócsökkentésre és beruházásokra - mondta Varga Mihály
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Hozzátette: ez azt jeleni, hogy 2021-ben több mint százmilliárd forintnyi fejlesztésről állapodhatnak meg a hazai vállalatokkal. Mindez több száz új munkahelyet, erősödő exportot és növekvő gazdasági teljesítményt is jelent. A Nagyvállalati beruházási támogatás hazánk egyik legeredményesebb beruházás-ösztönző programja.

A megvalósult fejlesztések értéke közel 390 milliárd forint, ezzel több mint 3300 munkahelyet létrehozva. A gazdaság sikeres újraindításához három dologra van szükség: munkahelyteremtésre, adócsökkentésre és beruházásokra. A rendkívüli keretemelésről is ezt szem előtt tartva döntöttek, a szükséges forrásokat a költségvetésből biztosítják – mondta.

Kapcsolódó írásaink