Gazdaság

Matolcsy: A tőkeintenzív üzleti modellek visszatértek

Válaszolt Matolcsy György a jegybank elnöke a Financial Times-ban június 16-án megjelent „Outlook is bright for capital-heavy business models” (Jó kilátások a jelentős tőkével rendelkező üzleti modellek számára) című cikkre. 

Matolcsy: A tőkeintenzív üzleti modellek visszatértek
Matolcsy György
Fotó: MH

Matolcsy György az mnb.hu-n megjelent írásában kiemelte, hogy igaz, hogy a kevesebb tőkével rendelkező cégek a globalizációra és az informatikai forradalomra támaszkodtak. A „Katonaság és a civil szféra összeolvadása„ egy ideig nem következett be.

Az infrastruktúrába és az információba történő befektetés azonban létfontosságú a kormányok és a cégek számára - tette hozzá az MNB elnöke. 

 Mindkettő lényeges szerepet játszik abban, hogy a kormányok megnyerjék az elkövetkezendő évtizedeket a fejlett világban és a feltörekvő gazdaságokban. Nagy szükségünk van a kormányzati és a jegybanki programokra, valamint a jelentős tőkével rendelkező cégek összeolvadására a klímát átalakító technológiák megteremtése vagy a technológiai fejlődés érdekében. Nem csupán az egyikre van szükség, mindkét úton haladni kell - zárta írását a jegybankelnök. 

Kapcsolódó írásaink