Gazdaság

Matolcsy: Minden jó, ha a vége jó

Természetesen majd a történelem eldönti, hogy a nemzetek milyen állapotban vészelték át a világjárványt -reagált Matolcsy György Ruchir Sharma  cikkére, a „The short shelf life of pandemic national success stories” (A nemzetek pandémiával szembeni sikertörténeteinek eltarthatósága), amely 2021. május 24-én jelent meg a Financial Timesban.

Matolcsy: Minden jó, ha a vége jó
„Az MNB kivette a részét a válságkezelésből”
Fotó: MH

Ugyanakkor a járvánnyal szembeni küzdelem sikerei és bukásai velünk maradnak, és az összes ország levonja majd a járvány tanulságait - írta a jegybankelnök az mnb.hu-n.

A világjárvány egyetlen és legfontosabb tanulsága az, hogy az önkorrekció, a gyors pályamódosítás, a hibák kiértékelése és az önhittség elkerülése bizonyíthatóan hozzájárult a végső sikerhez. Ezek az erények, vagy azok hiánya, voltak mind az átmeneti győzelmek és a pillanatnyi vereségek forrásai - emelte ki a Magyar Nemzeti Bank elnöke. 

„Végsősoron az összes nemzet meg fogja nyerni ezt a háborút a világjárvánnyal, a félelemmel és a gazdasági válsággal szemben. A győztesek végső helyezését a győzelemhez szükséges idő és a veszteségek határozzák majd meg.”

Ez a nemzetek felemelkedésével és bukásával kapcsolatos előrejelzések hasznos eszköze lesz - zárta sorait Matolcsy György, 

Kapcsolódó írásaink

Matolcsy: Az euró csapda

Ā„A jövő évi választás valójában arról szól, hogy képesek lesznek-e az Európai Unió intézményei arra, hogy Magyarországot rövid úton bevigyék az euróövezetbe”