Gazdaság

Jövőre is folytatódik a Magyar falu program

A jövő évi költségvetés biztosítja a Magyar falu program folytatását, méghozzá bővülő lehetőségekkel - jelentette ki Horváth László Fidesz-szóvivő vasárnap.

Jövőre is folytatódik a Magyar falu program
Horváth László
Fotó: Facebook

A kormánypárti politikus az MTI-hez eljuttatott videoüzenetében közölte, hogy a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) továbbra is támogatja a vidéki otthonteremtést. A falusi útalapból 1500 kilométeren újulnak meg mellékutak, és több ezer pályázat segíti a falusi óvodák, iskolák, orvosi rendelők, játszóterek közösségi terek felújítását, hasznos eszközök, erőgépek, buszok beszerzését, boltok üzemeltetését - sorolta.

A kormány azért hozta létre a Magyar falu programot - tette hozzá -, hogy nőjön a kisebb települések népességmegtartó ereje, a falusi élet pedig minél több embernek legyen vonzó.

Horváth László szerint a baloldali kormányok a mostanival ellentétben faluromboló politikát folytattak, százával zártak be óvodákat, iskolákat, vasúti vonalakat számoltak fel, „végzetesen eladósították” a kisebb településeket is. Akkoriban az is elhangzott - mondta -, hogy a falu mint településforma elavult, a Fidesz viszont értékesnek tartja a falvakat.

A 2022-es költségvetés is bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány hisz a falvakban, a Magyar falu program céljában, sikerében - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Objektum doboz