Gazdaság

Elköteleződött magyar cégek a környezeti fenntarthatóságért

Nemzeti bajnokok

A kormány kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása – közölte tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A dokumentum idézi György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárt, aki kijelentette: a Zöld nemzeti bajnokok felhívás társadalmi egyeztetése, valamint az előzetes szakmai egyeztetések megmutatták, hogy a magyar vállalkozások elkötelezettek a környezeti fenntarthatóság iránt és számos cég dolgozik a gazdaság zöldítésén. Az ITM ezért döntött úgy, hogy az eredetileg 3,85 milliárd forint felhívás keretösszegét már a pályázat megjelenése előtt 7,3 milliárd forintra emeli – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom