Gazdaság

Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szervezik meg augusztus 20-ra

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés, melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el. Erről és az augusztus 20-i tervekről is beszélt legújabb podcastjában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szervezik meg augusztus 20-ra
A tűzijáték a Parlament előtt 2019. augusztus 20-án
Fotó: MH/Purger Tamás

A legújabb podcastban a vezérigazgató arról beszélt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

Kitért arra is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő, hivatalos megemlékezéseket idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani az Ügynökség, új hagyományt teremtve ezzel.

Guller Zoltán a Balaton kapcsán beszámolt arról, hogy megújul a szántód-tihanyi komp, lecserélik a teljes személyszállító és komphajóflottát, de személyszállító katamaránokat is használhatnak majd a Balatonra utazók és az ott élők. A fő cél az, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni a térségben. A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a Balatoni Hajózási társaság befejezi a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, így a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtet tovább.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom