Gazdaság

Magyar kkv-k számára különít el 15 milliárd forintot a GB & Partners

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. különösen fontosnak tartja, hogy e nehéz helyzetben a magyar vállalkozók oldalán álljon, ez által segítve a magyar gazdaság talpon maradását. Ennek érdekében a GB & Partners úgy döntött, elkülönít 15 milliárd forintot az általa kezelt vagyonból magyar kis és középvállalatok (kkv) számára, segítve a vírushelyzet utáni újrakezdést - olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Magyar kkv-k számára különít el 15 milliárd forintot a GB & Partners
Fotó: MH

A koronavírus-járvány korábban nem tapasztalt helyzetbe hozta a magyar vállalkozásokat. Szinte nincs olyan vállalkozás, amelyik ne kényszerülne megszorításokra, elbocsátásokra, amelyiknek ne kellene újraterveznie a saját jövőjét. Ennek érdekében a GB & Partners úgy döntött, elkülönít 15 milliárd forintot az általa kezelt vagyonból magyar kkv-k számára, segítve a vírushelyzet utáni újrakezdést.

Az alapkezelő ezen dedikált forrás egyszerűbben elérhetővé tételével szeretné segíteni a magyar gazdaságot ebben a helyzetben. A forrást 8-15 olyan, középméretű társaságba tervezi befektetni az Alapkezelő, amelyek már bizonyítottak a piacon, de a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek, ugyanakkor hosszú távon van esélyük a növekedésre, esetleg nemzetközi terjeszkedésre a friss tőkeinjekció révén.
 
Olyan, már működő cégek jelentkezését várja az alapkezelő a restart@gbpim.com címen, amelyek legalább 1-2 milliárd forint árbevétellel rendelkeznek, valamint átgondolt, pénzügyi tervekkel alátámasztott elképzeléseik vannak arra, hogyan adnának választ a jelenleg kialakult piaci és gazdasági helyzetre az alapkezelő által biztosított plusz likviditás felhasználásával.
 
Az alapkezelő által piaci feltételek mellett rendelkezésre bocsátott, hosszú távú finanszírozást a helyreállítás mellett elsősorban új beruházásra, kapacitásbővítésre, felvásárlásra, összeolvadásra, vagy nemzetközi terjeszkedésre lehet majd felhasználni. 

A finanszírozáson túl a GB & Partners az eddig felhalmozott és bizonyított szakértelmet nyújtja, mellyel már sikeresen épített fel nemzetközi cégeket.
 

Kapcsolódó írásaink