Gazdaság

Tudományos projektekben méretnek meg a fiatalok

Eredetiség és kreativitás

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 27 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok 62 százlékát javasolta kidolgozásra – derült ki a Magyar Innovációs Szövetség tegnapi közleményéből.

Mint írták, 95 fiatal több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjat kap kutatási és innovációs tevékenységéért. A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az Emmi és az M5 csatorna által meghirdetett megméretés egy olyan speciális tanulmányi verseny, amelynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítaniuk a fiataloknak. Jakab László, a BME professzorának vezetésével a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat és alakította ki testületileg a véleményét: a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása, a kidolgozás alapossága, illetve tudományos értéke, az eredmények észszerű és világos értelmezése, a projekt megvalósítható-e 2020. április 1-jéig, és a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra. A végső döntést április végén hozza meg a zsűri.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom