Gazdaság

A szakmával rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel indulnak el az életben

Egy szakma mindenképpen kell, amelyre később lehet építeni középfokú és felsőfokú végzettséget, illetve nyelvtudást; a szakmával rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel indulnak el az életben - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.

A szakmával rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel indulnak el az életben
Egy jó szakmával a kézben könnyebb boldogulni
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Bodó Sándor a SzakMÁzz! pályaválasztási kiállítás megnyitóján kiemelte, a rendezvénynek elsősorban a munkaerő-utánpótlásban van fontos szerepe, a kiállítás ugyanis a 13-14 éves fiataloknak nyújt segítséget abban, hogy végül milyen iskola felé induljanak el.     

Biczi Orsolya, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy olyan szakmát válasszanak, amivel el tudnak helyezkedni, és amivel meg tudnak élni itt Magyarországon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom