Gasztro
Tücsökből készült fagyi hódít a Balatonnál
A vendégek nyitottan fogadták az extrém finomságot

Egy tatabányai cukrászdáról eddig is tudni lehetett, hogy nem riad vissza az extrém fagylaltízek kísérletezésétől: sör, pacal, csirkepaprikás vagy épp zsíros kenyér is szerepelt már a kínálatukban. Most azonban egy másik alkotó, Pálfi Attila balatonmáriafürdői cukrász került a figyelem középpontjába: ő álmodta meg a Ciripellát, a tücsökfagyit – egy karamellás-mogyorós édességet, kis tücsökkel megbolondítva.
„Ez még a lángosos fagyimnál is jobban fogy. Már rendelnem is kellett újabb adag tücsköt” – mesélte Pálfi. Elmondása szerint a vendégek meglepően nyitottan fogadják a szokatlan fagylaltot: „Nemcsak a bevállalós fiatalok kóstolják meg, hanem idősebb vendégek is bátran kipróbálják.”