Gasztro

Csodapaprikát termesztettek, ami minden szempontból lekörözi társait

A nemesítők mindezt több évnyi munkával hozták össze

Gyümölcsös, intenzív íze van, emellett élénk narancssárga színű, a méretét pedig „úgy alakították”, hogy kényelmesen elférjen a gyerekek uzsonnásdobozában és kevés mag legyen benne – írta a Liner.hu.

Csodapaprikát termesztettek, ami minden szempontból lekörözi társait
A paprika tulajdonságait tekintve gyümölcsös, trópusi ihletésű, intenzív íze van.
Fotó: FruitVeb

A berlini Fruit Logistica 2023 évi Innovációs Díjának győztese a holland Rijk Zwaan újítása lett, mégpedig a különleges ízű és formájú Tatayoyo paprikafajta, ami több szempontból is kitűnik a többi közül.

Tulajdonságait tekintve gyümölcsös, trópusi ihletésű, intenzív íze van, s emiatt önmagában is fogyasztható, emellett élénk narancssárga színű, a méretét pedig szándékosan „úgy alakították”, hogy kényelmesen elférjen a gyerekek uzsonnásdobozában és kevés mag legyen benne.

A nemesítők mindezt több évnyi munkával hozták össze, amelyet azzal fokoztak, hogy a Tatayoyo high-tech és közepes technológiai színvonalú létesítményekben is termeszthető, így a termék egész évben elérhető lehet a boltok polcain.

FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács beszámolójából az is kiderül, hogy a paprikafajta különleges aromája a sütést követően sem illan el: a kóstolók 89 százaléka finomnak értékelte a Tatayoyo sült ízét.

Továbbá nagyon jó értékelést kapott az International Taste Quality Institute (ITQI) séfekből, köztük Michelin-csillagos séfekből álló zsűrije szerint is: a 95,3 százalékos pontszám és a három csillagos minősítés magáért beszél.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom