Fesztivál

Elstartolt a 2023-as Sziget Fesztivál

Idén is óriási érdeklődés mellett startolt el Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Sziget Fesztivál, amit idén már 30. alkalommal rendeznek meg. A látogatók pedig már el is kezdték belakni a fesztiválnak otthont adó Óbuda szigetet.

Elstartolt a 2023-as Sziget Fesztivál
Idén is óriási érdeklődés mellett kezdődött meg Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja
Fotó: MH/Török Péter

Feltehetőleg idén sem fog gyalogos rekordot dönteni a frissen átadott Lánchíd, hiszen minden Budapesti jól tudja, hogy nyáron a legnagyobb gyalogos forgalmat az Óbudai-szigetre vezető K-híd bonyolítja a Sziget Fesztivál idején.

Idén is óriási érdeklődés mellett kezdődött meg Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amire a délelőtti órákban már el is kezdtek szállingózni az emberek, többségében persze azok, akik az egész hetet az óbudai-szigeten töltik majd barátaik és sátraik társaságában.

Mindenki igyekszik a legjobb, legárnyékosabb helyeket elfoglalni és megküzdeni a kemping állítás kihívásaival.

Fesztiválozni sosem volt olcsó mulatság, idén sincs ez másképp, aki egy hideg sörre vágyik, annak egy korsó Dreherért 1690 forintot kell fizetnie, azonban ez nem törte le a vásárló kedvet, hiszen a korai időpont ellenére bőven volt aki sorba álljon a Nagyszínpad melletti pultnál.

Aki pedig már elég sört ivott, esetleg evett valamit és már a sátrát is sikerült felállítani, azt egy meglepőn növekvő tömeg várja az arénában, ahol már reggel elkezdődött a móka és feltehetőleg hajnalig meg sem fog állni.

Sziget Fesztivál, első nap
Sziget fesztivál, első nap
Fotó: MH/Török Péter

Aki komolyabb zenei élményre vágyik annak mindenképpen várnia kell késő délutánig, hiszen a mai nap húzóneveit a Foals nyitja majd fél hatkor a Nagyszínpadon, negyed tíztől pedig a Florance + the machine várja majd az érdeklődőket ugyan itt. Az erős angol dominancia később sem törik majd meg, hiszen a FreeDome sátorban hajnalban Bonobo szórakoztatja majd azt arra érdemeseket.

Addig azonban még mindenkinek van egy kis ideje felfedezni a fesztivál programjait, hiszen idén is vár mindenkit a Cirque the Sziget cirkusz, a Sziget Eye óriáskerék, a sport zóna és rengeteg más érdekes program is.

Kapcsolódó írásaink