Európai Unió

Von der Leyen már megint Magyarország miatt idegeskedik

Az Európai Bizottság elnökének nem tetszik Orbán Viktor békemissziója

Florian Philippot úgy véli, a magyar miniszterelnök célkitűzései nem összeegyeztethetőek az unió harcias hisztériájával, így természetes, ha Ursula von der Leyen dühös – írja a Mandiner.

Von der Leyen már megint Magyarország miatt idegeskedik
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke dühös Orbán Viktor békemissziója miatt
Fotó: AFP/Frederick Florin

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke „rendkívül elégedetlen” Orbán Viktor békemissziójával – idézi a RIA Florian Philippot-t, a francia Hazafiak párt vezetőjét.

Von der Leyen fuldoklik a dühtől, amiért a magyar miniszterelnök a párbeszéd és a béke üzenetét hordozza, tehát az Európai Unió harcias hisztériájának az ellenkezőjét – mutatott rá Philippot, aki szerint sokatmondó, hogy a bizottság első embere ilyen negatívan reagál a magyar miniszterelnök béketeremtő törekvéseire. Hozzátette, Franciaországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, amelyet ő egyszerűen csak hadigépezetnek tart.

Korábban Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitási kérdésekkel foglalkozó bizottságának elnöke is hisztériának nevezte az uniós reakciókat, ő úgy fogalmazott: „Orbán Viktor békét keresve érkezett Oroszországba, de a globalisták gyarmatán, az Európai Unióban ez hisztériát okozott.” Szerinte az „angolszász érdekek és bábok” európai támogatói úgy érzik, kezdenek kifutni az időből, mert látják a közvélemény igényét az olyan bátor és békét akaró politikusok iránt, mint a magyar miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink