Európai Unió

Az EU-nak Európa békéjét kell szavatolnia + VIDEÓ

Bóka János: A 2024-es magyar EU-elnökségre válságos időkben kerül sor

Az Európai Uniónak (EU) mindenekelőtt Európa békéjét és biztonságát kell szavatolnia, egykor az alapító atyák is ezzel a céllal hozták létre az európai államok közösségét, és ma is ezt várják az európai emberek – hangsúlyozta az európai uniós ügyekért felelős miniszter hétfőn a Facebookon.

Az EU-nak Európa békéjét kell szavatolnia + VIDEÓ
Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter a kihívások között említette a szomszédságunkban dúló háborút és a hanyatló európai versenyképességet
Fotó: Facebook/Bóka János

Bóka János a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: a 2024-es magyar EU-elnökségre válságos időkben kerül sor.

Objektum doboz

A miniszter a kihívások között említette a szomszédságunkban dúló háborút, a hanyatló európai versenyképességet, az EU kereskedelmi kapcsolataiban erősödő feszültségeket, a migrációs válságot, a forrongó európai agráriumot, valamint a demográfiai kihívásokat is.

„Új európai versenyképességi paktumra van szükség, új megközelítésre a migrációval kapcsolatban, erősebb európai biztonsági és védelmi politikára és azonnali intézkedésekre, hogy ismét az európai emberek, az európai gazdák álljanak a közös agrárpolitika középpontjában” – jelentette ki Bóka János.

Rögzítette: a magyar elnökség ezekért a célokért fog dolgozni.

Kapcsolódó írásaink