Életmód
Ezért érdemes tökmagot enni
Az élelmiszer az energia, a vitaminok és a hasznos anyagok forrása
Elmondható, hogy az emberi szervezet teljesítménye leginkább az étrendtől függ. Az élelmiszer az energia, a vitaminok és a hasznos anyagok forrása.
Egy olyan apróság, mint a tökmag segít abban, hogy egészségesebb legyen az étrend. Van négy jó ok is, amiért érdemes beiktatni őket az étrendünkbe.
Első ok
A tökmag magnéziumot tartalmaz, amely elengedhetetlen a csontok erősítéséhez.
Ezért a magokat érdemes az idősek étrendjébe is beiktatni – csökkentheti a törések kockázatát.
Második ok
A magok rostot, valamint omega–3 és omega–6 savakat tartalmaznak, amelyek jót tesznek a szívnek és az ereknek.
Ha rendszeresen fogyasztja, rendbe hozhatja a vér koleszterinszintjét, és csökkentheti a szívbetegségek kockázatát is.
Harmadik ok
A tökmag rendszeres fogyasztásával javíthatja az emésztést.
A magok ezt ugyanannak a rostnak köszönhetik, amely az emésztési folyamatot vezeti, és erősíti a bélfalakat.
A magokban lévő anyagok segítenek megtisztítani a szervezetet a parazitáktól.
A negyedik ok
A sütőtök és magjai K-vitamint tartalmaznak. Ez segít elkerülni az vesekövek kialakulását.
Ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy a sütőtök és a magjai számos súlyos betegség megelőzésének eszközei, és segítenek meghosszabbítani az életet.