Életmód

Ezért érdemes tökmagot enni

Az élelmiszer az energia, a vitaminok és a hasznos anyagok forrása

Egészségünket megőrizhetjük, ha felhagyunk a rossz szokásokkal, fizikailag aktív életmódot folytatunk, és helyesen táplálkozunk – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Ezért érdemes tökmagot enni
A tökmagot is érdemes beiktatni az étkezésbe
Fotó: AFP/Biosphoto/Biosgarden/Marie Aymerez

Elmondható, hogy az emberi szervezet teljesítménye leginkább az étrendtől függ. Az élelmiszer az energia, a vitaminok és a hasznos anyagok forrása.

Egy olyan apróság, mint a tökmag segít abban, hogy egészségesebb legyen az étrend. Van négy jó ok is, amiért érdemes beiktatni őket az étrendünkbe.

Első ok

A tökmag magnéziumot tartalmaz, amely elengedhetetlen a csontok erősítéséhez.

Ezért a magokat érdemes az idősek étrendjébe is beiktatni – csökkentheti a törések kockázatát.

Második ok

A magok rostot, valamint omega–3 és omega–6 savakat tartalmaznak, amelyek jót tesznek a szívnek és az ereknek.

Ha rendszeresen fogyasztja, rendbe hozhatja a vér koleszterinszintjét, és csökkentheti a szívbetegségek kockázatát is.

Harmadik ok

A tökmag rendszeres fogyasztásával javíthatja az emésztést.

A magok ezt ugyanannak a rostnak köszönhetik, amely az emésztési folyamatot vezeti, és erősíti a bélfalakat.

A magokban lévő anyagok segítenek megtisztítani a szervezetet a parazitáktól.

A negyedik ok

A sütőtök és magjai K-vitamint tartalmaznak. Ez segít elkerülni az vesekövek kialakulását.

Ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy a sütőtök és a magjai számos súlyos betegség megelőzésének eszközei, és segítenek meghosszabbítani az életet.

Kapcsolódó írásaink