Életmód
Ezeket nem érdemes enni és inni a repülőn
Egy légiutas-kísérő elárulta a titkot

Whytney azzal kezdte, hogy a fedélzeten nem szívesen iszik csapvizet. Hozzátette, légitársaságonként változó, hogy milyen gyakran cserélik frissre a vizet a gépek tartályaiban és tisztítják meg a csöveket, ezért ő inkább biztosra megy, palackozott vizet iszik – írják.
A portál szerint ugyanezen okból kerüli a kávét és a teát is a repülőn, hiszen azok is csapvízből készülnek. A koffein ráadásul dehidratál, ami a légkörinél alacsonyabb kabinnyomás és oxigénszint miatt kellemetlenségeket okozhat.
Ezt követően arra utalt, a dehidratáltság miatt nem inna alkoholt sem, s ha már itt tart, megjegyzi: az italokba kerülő jég sem a legjobb választás, mivel az is csapvízből van – írta a 24.hu az Indy100 beszámolója alapján.
Ezen felül még egy érdekességre kitért a légiutaskísérő: az alacsonyabb nyomás miatt az emberek kevésbé érzik az ízeket, ezért a gépeket kiszolgáló cégek általában túlsózzák és túlfűszerezik az ételeket (itt a steakeket, a tésztákat, a leveseket és az indiai ételeket emelte ki) – írják.