Bűnügy

Késeléssel végződő családi viták

Egy férfi sógorát, egy másik élettársa fiát szúrta meg

A nézeteltérés tettlegességig fajult, amelynek során egy 19 éves férfi késsel többször megszúrta 26 éves sógorát Kecskeméten. Vádat emeltek életveszélyt okozó testi sértés miatt egy férfival szemben, aki egy elszámolási vita során mellkason szúrta élettársa fiát Lajosmizsén.

Késeléssel végződő családi viták
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/dpa/Thomas Frey

Egy családi vita közben egy 19 éves férfi késsel többször megszúrta a sógorát Kecskeméten a Baon.hu beszámolója szerint. Az idősebb férfit kórházba szállították, ahol kiderült, hogy életveszélyesen megsérült. A rendőrök elfogták a szurkálót, és őrizetbe vették. Életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A férfit kihallgatták, és kezdeményezték a letartóztatását.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy elszámolási vita során mellkason szúrta élettársa fiát.

A vád szerint a román állampolgárságú férfi és az élettársa fia nem voltak haragos viszonyban, külföldön is dolgoztak együtt, ugyanakkor kölcsönösen tartoztak egymásnak. A férfi 2023 októberében külföldi munkavégzést követően hazatért, és telefonon felvette a kapcsolatot anyja élettársával annak érdekében, hogy a korábbi bérleményükben tárolt használati tárgyait, műszaki cikkeit magához vegye.

Az élettárs közölte, hogy időközben azokat egy rokonához átszállította. Ezt a férfi nehezményezte, emiatt vita alakult ki közöttük. Még aznap délelőtt társaival együtt megjelent az ingóságok tárolási helyeként megjelölt lajosmizsei ingatlannál, ahol az élettárs és a családtagjai is ott tartózkodtak. A jelenlévők között vita alakult ki a tárgyak átadása, illetve a kölcsönös tartozás rendezésének módja miatt.

Az élettárs és a férfi dulakodni kezdett egymással a ház teraszán, ráncigálták és kölcsönösen torkon ragadták egymást. Ekkor a vádlott a nadrágja zsebéből elővett egy bicskát, és mellkason szúrta ellenfelét. A férfi ugyan ellökte magától a támadót, ő azonban a késsel újból lesújtva a vállán is megsebesítette.

Az ügyészség a román férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá Magyarország területéről kiutasítását indítványozta. Az elfogása óta letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó írásaink