Bűnügy

Vádemelés rablógyilkosság miatt

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a vád

A Zala Vármegyei Főügyészség egy 36 éves férfi és 19 éves barátnője ellen emelt vádat. Ők tavaly januárban megölték ismerősüket, majd ellopták értékeit és autóját – tájékoztatott a főügyészség szóvivője szerdán.

Vádemelés rablógyilkosság miatt
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a vád (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Focke Strangmann

Jánky Judit közölte: a többszörösen büntetett előéletű férfi és barátnője rokoni viszonyban állt a 65 éves férfival, többször is jártak nála a Nagykanizsához közeli településen – a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint Eszteregnyén – lévő házában. A férfi úgy gondolta, hogy sok pénz lehet a kiszemelt áldozatuk bankszámláján, ezért eldöntötték, hogy egy este kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik bankkártyája adatait.

A házhoz érve a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünet miatt a sértettet az udvarra csalja, eközben barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett az udvarra, támadója egy nyolcvan centiméteres fémcsővel fejbe ütötte és a földön tovább ütlegelte.

A már magatehetetlen áldozatukat a két elkövető közösen bevonszolta a házba, ahol a férfi egy konyhakéssel halálra szurkálta, miközben a nő értékek után kutatott a lakásban. Ezután magukhoz vették az elhunyt értékeit, a garázsból pedig elvitték az autóját, amivel másnap reggel Baranya vármegyébe utaztak egy ismerősükhöz, rajta keresztül próbálták értékesíteni a járművet.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival és nővel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Kapcsolódó írásaink

Vádemelés Herczeg Zoltán ellen

ĀLetöltendő szabadságvesztést indítványozott az ügyész a divattervező és társa ellen, kábítószerbirtoklás és terjesztés miatt