Bűnügy

Egy rágónak köszönhetően oldottak meg egy 44 éves gyilkossági ügyet

Tuckert szexuálisan bántalmazták és halálra verték

Bűnösnek találtak egy oregoni férfit, egy 19 éves főiskolai hallgató ellen 1980-ban elkövetett gyilkosságban, miután a férfi rágógumijában talált DNS összekapcsolta őt a bűncselekménnyel – írta meg az Origo.

Egy rágónak köszönhetően oldottak meg egy 44 éves gyilkossági ügyet
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Pénteken bűnösnek találták a 60 éves Robert Plymptont, mert 1980-ban megölte Barbara Mae Tuckert – közölte hétfőn a helyi kerületi ügyészség – írja az US News.

Tuckert 1980. január 15-én várták egy esti egyetemi órára. Szemtanúk szerint látták őt futni az egyetem erdős területén, majd láttak egy férfit kijönni a területről, aki visszavezette a lányt az egyetemre. Egy diák másnap megtalálta Tucker holttestét az egyetem parkolója közelében.

Az orvosszakértő megállapította, hogy Tuckert szexuálisan bántalmazták és halálra verték.

A Yahoo szerint Plympton a gyilkosság történtekor ártatlannak vallotta magát.

2021-ben aztán DNS-technológiát alkalmazva azonosították Plymptont. Ezután az ügyészek elkezdték a férfit megfigyelni, és begyűjtöttek egy rágógumit tőle.

A rendőrség letartóztatta Plymptont, miután a laboratóriumi vizsgálatok során megállapították, hogy Plympton rágógumijában talált DNS megegyezik a gyilkos DNS-ével.

Plymptont nem tudták elítélni nemi erőszak miatt, mert az ügyészek nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a nő életben lehetett-e még, mikor az eset történt.

Objektum doboz

A bíróság Plympton ügyében júniusban hoz ítéletet – írja az CBS New

Kapcsolódó írásaink