Bűnügy

Rács mögött Európa egyik legkeresettebb bűnözője

Magyarországon fogták el

A debreceni rendőrök az Europol körözési toplistáján is szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagját sikeresen elfogták. A férfi önként adta fel magát – írta meg pénteken a police.hu.

Rács mögött Európa egyik legkeresettebb bűnözője
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

Cs. András 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé, aki ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni osztálya folytatott vizsgálatot.

Információk szerint 2020-ban és 2021-ben V. Sándor István és társai Bács-Kiskun vármegyében Kecelen, majd Kecskemét külterületén hoztak létre egy 300 millió forint értékű kannabisz termesztésére épülő üzemet. A hálózatot azonban 2021 májusában sikerült felszámolni, melynek során 165 kg marihuánát és kokaint foglaltak le, valamint 380 millió forintnak megfelelő pénzt vontak el a bűnszervezet tagjaitól. A nyomozóknak akkor sikerült azonosítani a csoport mind a hét tagját, akik közül kettőt rövid időn belül Magyarországon elfogtak. A másik öt személy ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki kábítószer-kereskedelem miatt.

Objektum doboz

További három tagot – V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakosokat – 2023 júliusában Spanyolországban sikerült kézre keríteni a KR NNI és a Guardia Civil (spanyol bűnüldöző szerv) együttműködésének köszönhetően.

A hatodik tag, Cs. András február 28-án önként feladta magát, aki 2022 augusztusa óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnelkövetői között az Europol Most Wanted oldalán.

A szervezet hetedik tagja, Bagaméri Tamás továbbra is szökésben van.

Kapcsolódó írásaink