Bűnügy

Kolumbiai férfi árult drogot a pesti utcán

Egy polgár tett bejelentést tavaly november 9-én, hogy egy férfi drogot árul a József körúton, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyből intézkedett – olvasható a rendőrség oldalán

A házkutatás során több millió forint, fél kilogramm droggyanús anyag, valamint az árusításhoz szükséges eszközök kerültek elő – írja a Mandiner.

Kolumbiai férfi árult drogot a pesti utcán
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ANP/Evert Elzinga

„Felvettük a kapcsolatot a bejelentővel, ő pedig rámutatott egy férfira, aki tőlünk néhány méterre állt” – magyarázta Tolnai Zoltán Richárd őrmester. Azonban mikor észrevette a rendőröket, felszólítás ellenére sem akart a helyszínen maradni, gyorsan futásnak eredt. A rendőrök üldözőbe vették, de miután befordult a Stáhly utcánál, valahogy nyoma veszett.

„Közben kértünk erősítést, és a rádióforgalmazást hallotta a térfigyelő kolléga is, aki a kamerákon keresztül látta, hogy a menekülő egy fehér autó tetejére dobta a hátizsákját, majd berohant egy Gyulai Pál utcai építkezésre” – folytatta beszámolóját az őrmester. Több kolléga érkezett a helyszínre a VIII. és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságról. Körbevették az épületet, lezárták a kijáratokat, és átkutatták az ingatlant. A rendőrök az alagsorban, a lépcső alatti tárolóhelyiségben akadtak rá a tettesre.

Amikor rátaláltak, épp egy hordóban próbált elrejteni 70 ezer forintot és három mobiltelefont.

A készüléken talált adatok alapján valószínűsíthető volt, hogy a 36 éves férfi kábítószert árult. A rendőrök kutatást tartottak a lakásában, amely során több millió forint, fél kilogramm droggyanús anyag, valamint az árusításhoz szükséges eszközök, telefonok, laptop és két útlevél került elő. A járőrök 7,04 gramm droggyanús anyagot találtak a férfi nigériai származású szobatársánál, ezért vele szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárás. További négy főt hallgattak ki a nyomozók, akik feltételezhetően szintén droggal üzleteltek.

A kolumbiait kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják a zsaruk, a bíróság november 11-én elrendelte letartóztatást. Nigériai társa jelenleg szabadlábon védekezik.

Kapcsolódó írásaink