Bűnügy

Európai drogbandákkal együttműködő magyar pilótát fogtak el Írországban

Az ír sajtóban úgy jellemezték a férfit, mint Európa egyik legnagyobb kábítószer-kereskedőjét

Az ír Sun beszámolója szerint múlt pénteken elfogtak egy magyar állampolgárt Írországban, akinek repülőgépén, valamint társa autójában összességében nem kevesebb, mint 8,1 millió euró (!) értékű heroint találtak – írta meg a Liner.

Európai drogbandákkal együttműködő magyar pilótát fogtak el Írországban
Képünkillusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Artur Widak

Az ír Nemzeti Kábítószerügyi és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal mindkettejüket gyanúsítottként hallgatja ki az ügyben. Az ír hatóságok még a közösségi médiában is beszámoltak a nem mindennapi drogfogásról:

A lapnak nyilatkozó, az ügyet ismerő nyomozó megosztotta, az Europol és a bűnüldöző szervek Európa-szerte ismerték a két férfit, mivel több nemzetközi bűnbandával is kapcsolatban állnak. A hatóságok gyanúja szerint az írországi Kinahan-kartellel és a The Family nevű drogbandával is együttműködtek az elmúlt években.

Úgy tudni, a fentebb említett bűnszervezeteken túl több olaszországi, spanyolországi, hollandiai, valamint közel-keleti maffiáknak is bedolgoztak. A nyomozók úgy vélik, a pénteken elfogott magyar pilóta Európa-szerte juttatott el heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat kisrepülőjével – írták.

Kapcsolódó írásaink