Bűnügy

Nőket prostitúcióra kényszerítő párost ítéltek el Szekszárdon

A sértett eleinte kedvelte a vádlottakat, ahogy azonban egyre több pénzt keresett, a pár azt követelte, hogy minél több férfit fogadjon

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt egy férfit tíz év hat hónap, élettársát pedig hét év börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a Szekszárdi Törvényszék kedden, a pár kiszolgáltatott nőket vett rá, illetve kényszerített prostitúcióra.

Nőket prostitúcióra kényszerítő párost ítéltek el Szekszárdon
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Bodo Schackow

A törvényszék közleménye szerint a 26 éves decsi férfi és vele egyidős élettársa egy munkahellyel, jövedelemmel, vagyonnal, családi kötelékekkel nem rendelkező fiatal nőt 2017 elejétől november végéig prostitúcióra bírt rá, amit ő bérelt lakásokban és más helyszíneken végzett.

A sértett eleinte kedvelte a vádlottakat, ahogy azonban egyre több pénzt keresett, a pár azt követelte, hogy minél több férfit fogadjon. A nap huszonnégy órájában akár 10-20 férfivendéget is kellett fogadnia – írták.

A nőnek kezdetben a prostitúcióval keresett pénz 40 százalékát, később a teljes összeget át kellett adnia a vádlottaknak. A férfi és élettársa nem erőszakkal vagy fenyegetéssel, hanem a kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, megtévesztéssel bírták rá a prostitúcióra a sértettet, aki 2017. november végén elszökött tőlük.

A páros ezután legalább két éven át, 2020. augusztus 7-ig egy román állampolgárságú, írni-olvasni nem tudó, enyhe fokban értelmi fogyatékos nőt kényszerített prostitúcióra Decsen, Baján és Szegeden, ekkor már bántalmazással és fenyegetéssel.

A nő 2018 szeptember végén, október elején a terhessége miatt szólt a férfinak, hogy nem akarja folytatni a prostitúciót, erre az megverte. A sértett vérezni kezdett, mentőt hívtak hozzá, a nő a szekszárdi kórházban fiúgyermeket szült.

A sértett a kórházból az újszülöttet nem vihette el, őt azonban a vádlottak visszavitték magukhoz, és a császármetszés után néhány nappal ismét fogadnia kellett férfiakat. A nő később újra teherbe esett, de ennek ideje alatt is folytatnia kellett a prostitúciót. 2020. szeptember 8-án életveszélyes helyzet miatt sürgős császármetszést végeztek rajta, és lánygyermeket szült, ezután a kórházban tett feljelentést.

A bíróság közölte: az elsőrendű vádlott férfit – aki két és fél, illetve ötmillió forintot keresett a sértettek prostitúciós tevékenységéből –, a törvényszék hét és fél millió forint vagyonelkobzással is sújtotta, illetve kábítószer birtoklása miatt is elmarasztalta.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik az emberkereskedelem és kényszermunka bűntette kapcsán felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

A bíróság elrendelte a szabadlábon lévő férfi letartóztatását és élettársa bűnügyi felügyeletét.

Kapcsolódó írásaink