Bűnügy

Dupla rejtély: nem tudni, miben halt meg a nő, s hol a férfi, akinek a házában megtalálták

A rendőrség attól tart, hogy a 70 éves férfi veszélyt jelenthet a lakosságra

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak egy korábban elítélt szexuális bűnöző ellen, miután szabadulása után az otthonában egy nő holttestére bukkantak – írta meg a Metropol.

Dupla rejtély: nem tudni, miben halt meg a nő, s hol a férfi, akinek a házában megtalálták
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A 70 éves Richard Scatchardot másfél hete látták utoljára az angliai Mineheadben – egy nappal azután tűnt el, hogy Kelly Faierst holtan találták a férfi otthonában.

Az Avon és Somerset-i rendőrség arra figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy a férfi veszélyt jelent a lakosságra – „különösen azokra a nőkre, akikkel kapcsolatot alakít ki” –, mivel egy gyilkossági ügy kapcsán vadásznak rá.

Rejtélyes haláleset

A mentőket október 15-én, vasárnap egy Minehead-i lévő otthonhoz hívták, ahol a 61 éves Kelly Faiers holttestét megtalálták. Ám amikor a rendőrök másnap visszatértek a tragikus Kelly halálának helyszínére, a férfinak nyoma veszett. A nő halálának okát egyelőre még a törvényszéki boncolás sem tudta megállapítani, ezért azt jelenleg gyanúsként kezelik, míg a további vizsgálatok eredménye be nem fut.

A rendőrség az ügyben keresi Scatchardot, akit utoljára október 16-án láttak, figyelmeztetve a lakosságot, hogy a férfi bárhol lehet Angliában.

A nyomozás előrehaladtával egyre kevésbé aggódtunk a jólléte miatt, és sokkal inkább amiatt, hogy milyen veszélyt jelent másokra nézve. Korábbi viselkedése, valamint az eltűnése óta gyűjtött információk alapján aggódunk amiatt, hogy új kapcsolatot alakított ki egy vagy több nővel, és hogy komoly veszélyt jelent a biztonságukra – mondta Jess Aston főfelügyelő.

Scatchard a társkereső applikációk lelkes használója, és korábban már elítélték szexuális bűncselekményekért, amelyekben kábítószert adott áldozatainak, hogy lehetővé tegye elítélendő tetteit – tette hozzátette Jess Aston, akinek szavait a The Sun idézte.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink