Bűnügy

Balesetet okozó embercsempész ellen emeltek vádat

A baleset következtében hárman életüket vesztették

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy embercsempész ellen, aki a rendőrök elől menekülve balesetet okozott, ennek következtében az általa fuvarozott hét külföldi közül hárman meghaltak – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Balesetet okozó embercsempész ellen emeltek vádat
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség

A közlemény szerint a moldovai állampolgár egy embercsempész-hálózat tagjaként szállított át Magyarországon Nyugat-Európába a gépkocsijával az országba illegálisan belépett külföldieket.

Január 3-án a vádlott éppen hét embert próbált átcsempészni az országon az autójában, amikor az M5-ös autópályán rendőri ellenőrzés alá akarták vonni. Az elkövető azonban nem állt meg, hanem a járművet folyamatosan gyorsítva, az autópálya sávjai között cikázva próbált egérutat nyerni. Végül már legalább óránkénti 180 kilométeres sebességgel haladt.

Táborfalva közelében az autó lehajtott az autópálya melletti füves területre, ahol egy fának és a vadvédő kerítésnek is nekiütközött. A vádlott ekkor kiugrott az autóból, és utasait hátrahagyva elmenekült, csak két órával később Pusztavacson sikerült elfogni.

Az általa szállított hét külföldi állampolgár közül a baleset következtében hárman életüket vesztették és a többiek is megsérültek.

Az ügyben minősített embercsempészés bűntette, közúti baleset kettőnél több ember halálát eredményező gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emeltek vádat a moldovai férfi ellen – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink