Bűnügy

Svájcban a német határhoz közel rejtélyes bűneset történt

Az események sorrendje és háttere még tisztázásra vár

Svájcban a német határhoz közel rejtélyes bűneset történt: a rendőrség Schaffhausen központjában szombaton három sebesültet talált, akik közül az egyik később meghalt, de a bűncselekmény körülményei még tisztázatlanok.

Svájcban a német határhoz közel rejtélyes bűneset történt
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

A rendőrség nem pontosította a használt fegyvert, a sérülések jellegét, sem az érintettek állampolgárságát vagy életkorát.

„Jelenleg nem tudunk további tájékoztatást adni, mivel az események pontos lefolyását még vizsgálják” – közölte Schaffhausen kanton rendőrsége az AFP hírügynökséggel.

Nem sokkal öt óra után értesítették a rendőrséget, hogy „két sérült ember” fekszik a földön – derült ki a hatósági közleményből.

A helyszínre érve a mentőszolgálat munkatársai egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak. „A rendőrség és a schaffhauseni kórházak mentőszolgálatainak azonnal megkezdett újraélesztési intézkedései ellenére a súlyosan sérült férfi a helyszínen meghalt” – írta a rendőrség.

Nem sokkal később a rendőrség a schaffhauseni pályaudvartól nem messze egy harmadik sérültet is felfedezett, aki az első vizsgálatok szerint érintett lehetett az incidensben.

Az események sorrendje és háttere még tisztázásra vár.

Kapcsolódó írásaink