Bűnügy

Hiába menekült a kukoricásba az eltiltás hatálya alatt vezető sofőr

72 órán belül elítélték

A Siófoki Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az őrizetbe vett siófoki férfit, aki két héttel eltiltását követően gépkocsival fuvarozta családját – olvasható közleményükben.

Hiába menekült a kukoricásba az eltiltás hatálya alatt vezető sofőr
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A vád lényege szerint a bíróság a büntetett előéletű vádlottat szabálysértési eljárásban 2023 augusztusának közepén tiltotta el a közúti járművezetéstől, mivel engedély nélkül vezetett. A férfi az eltiltás ellenére augusztus végén ismét volánhoz ült, majd Siófokon közlekedett élettársával és gyermekével. A szintén ugyanezen az útszakaszon haladó járőrök azonban észrevették az általuk korábbi ügyekből ismert vádlottat és kocsiját követve igazoltatni szerették volna.

A terhelt azért, hogy az igazoltatást elkerülje, gyorsítani kezdett, azonban gépjárművét nem tudta az úttesten tartani és egy kerítés tartóoszlopának ütközött. A férfi először meggyőződött arról, hogy családtagjai nem sérültek meg, majd a rendőrök elől a közeli kukoricásba futott.

A vádlott hiába menekült el, a járőrök elfogták, őrizetbe vették, és az ügyészség az őrizet tartama alatt bíróság elé állította.

A Siófoki Járásbíróság 90 nap elzárásra és két év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a többszörös visszaeső terheltet, azonban a döntés nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása végett, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Kapcsolódó írásaink