Bűnügy

Halálos balesetet okozó embercsempészt ítéltek el Komáromban

A Komáromi Járásbíróság öt és fél börtönbüntetésre ítélt egy grúz embercsempészt, aki járművével menekülés közben fának ütközött, és autójában két ember meghalt – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Halálos balesetet okozó embercsempészt ítéltek el Komáromban
A rendőröket érzékelve lehajtott az elkövető lehajtott a pályáról, majd egy fának ütközött
Fotó: police.hu

Tájékoztatásuk szerint az elkövető 2022 nyarán a déli határnál hétszemélyes autójába 13 szír állampolgárt vett fel, hogy őket Nyugat-Európába szállítsa. Az M1-es autópályán Komáromnál rendőrségi kocsit észlelt, ezért egy építőanyag-depónál nagy sebességgel lehajtott a pályáról, majd egy fának ütközött.

Az autó utasai közül ketten életüket vesztették, hatan pedig súlyosan megsérültek. Az embercsempész a helyszínt azonnal elhagyta, később Ácson egy árokban találta meg a polgárőrség.

Az elkövetőt több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés, valamint halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásáért és segítségnyújtás elmulasztása miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, valamint 10 évre kiutasították Magyarországról és 10 évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó írásaink