Bűnügy

Elítélt a járásbíróság egy férfit, aki megpróbált megerőszakolni egy alvó nőt

A tájékoztatás szerint az ítélet nem jogerős

A Kazincbarcikai Járásbíróság szexuális erőszak és kifosztás bűntette, valamint lopás vétsége miatt hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte azt a helyi férfit, aki egy alvó nőt próbált megerőszakolni – tájékoztatta az MTI-t a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya hétfőn.

Elítélt a járásbíróság egy férfit, aki megpróbált megerőszakolni egy alvó nőt
Képünk illusztráció
Fotó: Imaginechina via AFP/Shen Zhengyi

Azt írták, a férfi egy lakásból ruhaneműket és élelmiszereket vett magához, kihasználva, hogy a sértettek alszanak. A lopott tárgyakat ezután egy bokor alá rejtette.

Ezután a vádlott visszament az ingatlanba, és a barátjával alvó nőhöz lépett, akinek sérelmére szexuális cselekményt végzett. Ezt követően a férfi ráfeküdt a sértettre, azonban a nő felébredt, és lelökte magáról a terheltet – írták.

A sértett nő és barátja távozásra szólította fel a vádlottat, aki bár a lakást elhagyta, a lépcsőházból nem ment el – közölték.

A tájékoztatás szerint a terhelt ezen túlmenően egy gondozóház konyhájából élelmiszereket és pénztárcát lopott, továbbá egy hétvégi házból mobiltelefonokat és órát vett magához.

Mint írták, ítélethozatalkor a járásbíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését és a kár részbeni megtérültét. Súlyosbító körülményként vette figyelembe a férfi személyében rejlő körülmények mellett azt, hogy több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket, és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodását – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője a bizonyos vádpontok tekintetében felmentés, valamint enyhítés érdekében fellebbezett.

Kapcsolódó írásaink