Bűnügy

Közös balhé, közös felelősség

Egy testvérpár több garázsból is lopott Tatabányán az elmúlt három hónapban

Egy testvérpár több garázsból is lopott Tatabányán az elmúlt három hónapban. Azonosításukat követőn gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a két 28 éves férfit. A kutatás során a lopott holmik egy része is megkerült. A rendőrök befejezték az ellenük folytatott eljárást.

Közös balhé, közös felelősség
Egy sorozat végére tettek pontot a rendőrök április 1-jén hajnalban
Fotó: Police.hu

Egy sorozat végére tettek pontot a rendőrök április 1-jén hajnalban. Január óta érkeztek a bejelentések a rendőrségre, hogy az egyik tatabányai garázssoron több ingatlanba is betörtek. Nem csak szétnéztek a hívatlan látogatók, loptak is, amiből később pénzt reméltek. Az ajtókon lévő lakatot lefeszítették, vagy azokat egyszerűen csak kitépték. A tettesek szerszámokat, horgászfelszerelést, autógumit és felniket loptak. Az utolsó tettükre március 31-én 21 óra 30 perc után került sor. Ekkor egy motorkerékpár lett a zsákmányuk.

A fordulat ekkor következett be, mivel az elkövetőkről sikerült olyan információt beszerezni, ami alapja volt az azonosításuknak. A járőrök és a nyomozók április 1-jén 1 óra 30 perckor ellenőrizték a két férfit, akik azzal a gépkocsival közlekedtek, amit az utolsó bűncselekményhez használtak. H. Richárdot és H. Józsefet előállították. A náluk megtartott kutatás során a lopott motorkerékpárt és a korábbi bűncselekmények során elvitt eszközök egy részét is megtaláltak a rendőrök, amiket időközben a sértettek már visszakaptak.

A testvérpár ellen öt rendbeli lopás vétség kísérlete, egy rendbeli lopás vétség és négy rendbeli lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra, amit a Tatabányai Járásbíróság elrendelt.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészség részére.

Kapcsolódó írásaink