Bűnügy

Elítéltek egy taktaharkányi férfit, aki megpróbálta megerőszakolni testvére lányát

Az ítélettel szemben a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett

A Szerencsi Járásbíróság szabadságvesztésre ítélte azt a taktaharkányi férfit, aki tavaly májusban megpróbálta megerőszakolni testvérének nagykorú lányát – tájékoztatta az MTI-t a Miskolci Törvényszék csütörtökön.

Elítéltek egy taktaharkányi férfit, aki megpróbálta megerőszakolni testvére lányát
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

Azt írták, a vádlott tavaly májusban átment testvére házába, ahol egyedül találta testvére nagykorú lányát. A férfi a lány akarata ellenére szexuálisan közeledett hozzá, magához szorította, csókolgatta, az ágyra lökte, majd lehúzta felsőruházatát, és szexuális cselekményre utaló mozdulatokat imitált.

A sértett ellenált, majd sikerült ellöknie magától a vádlottat, aki kiment az ingatlan udvarára, viszont néhány perc múlva visszament a lakásba. A férfi megismételte cselekményét, majd azt magától abbahagyta, és távozott a házból.

A tájékoztatás szerint a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt hat év szabadságvesztésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosbító körülményként értékelte a büntetés kiszabásakor a férfi önhibából eredő bódult állapotát, és azt, hogy jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik – közölték.

Kapcsolódó írásaink