Bűnügy

Vádat emeltek a thaiföldi sorozatgyilkos nő ellen, aki cianiddal ölte meg áldozatait

A nő magas beosztású rendőr férjét is csalással és sikkasztással vádolják a gyilkosságokkal összefüggésben

Tizennégy ember meggyilkolása és egy emberölési kísérlet miatt emeltek vádat szerdán Bangkokban egy nő ellen, aki cianiddal ölte meg áldozatait.

Vádat emeltek a thaiföldi sorozatgyilkos nő ellen, aki cianiddal ölte meg áldozatait
Vádat emeltek a thaiföldi sorozatgyilkos nő ellen, aki cianiddal ölte meg áldozatait
Fotó: JACK TAYLOR / AFP

A 34 éves várandós nőt április 26-án tartóztatták le, de akkor még „csak” 9 gyilkossággal gyanúsították.

Szararat Rangszivutaporn az elmúlt években sok ismerősétől kért kölcsönt arra hivatkozva, hogy hitelkártya-adósságainak törlesztéséhez van szüksége a pénzre, de amikor azok visszakövetelték a kölcsönt, megölte őket.

A kicsalt összegek végleges nagysága még nem ismert, de a több százezer baht (több ezer euró) értékben kapott kölcsönök hitelezőit a pénz visszafizetésének ígéretével vendégségbe hívta, majd gyógyfüves kapszulaként bemutatott méregfiolákkal kínálta meg őket, illetve az italukba vagy a vacsorájukba kevert cianid segítségével végzett velük.

A nő magas beosztású rendőr férjét is csalással és sikkasztással vádolják a gyilkosságokkal összefüggésben – közölte Szuracsate Hakparn, Thaiföld országos rendőrfőkapitány-helyettese.

A rendőrség eredetileg azzal gyanúsította a nőt, hogy három héttel ezelőtt meggyilkolta egyik barátnőjét a Bangkoktól nyugatra fekvő Ratcsaburi tartományban. A nyomozást később más tartományokra is kiterjesztették.

A nő legkevesebb 15 személyt mérgezett meg ciánnal, de egyik áldozata túlélte a mérgezést. További két vagy három halálesetnek is köze lehet a méregkeverőhöz, de ezt még vizsgálják.

Kapcsolódó írásaink