Bűnügy

Dílereket kapcsoltak le a rendőrök + VIDEÓ

Új pszichoaktív anyagokkal kereskedett egy pár Tapolcán és környékén

A Tapolcai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves helyi lakossal és 28 éves párjával szemben – írja a police.hu.

Dílereket kapcsoltak le a rendőrök + VIDEÓ
A rendőrök a végrehajtott kutatások alkalmával több gramm növényi törmeléket, fehér port, tablettákat találtak
Fotó: police.hu

A police.hu azt írja, hogy az ügyben folytatott széles körű adatgyűjtés eredményeként a tapolcai nyomozók megállapították, hogy a férfi 2022 novemberétől Tapolcán és környékén új pszichoaktív anyagokat értékesített, és az eladásra szánt termékeket társtettesként a barátnője csomagolta össze.

Az egyik ilyen eset 2023. március 27-én délután történt, amikor az elkövető az egyik Balaton-parti benzinkúton alufóliába csomagolt zöld növényi anyagmaradványt, illetve egy fecskendőben sárgás színű folyadékot adott el egy nagykanizsai lakosnak.

A helyi rendőrkapitányság munkatársai 2023. április 17-én összehangolt akció keretében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével Tapolcán elfogták mindkét tettest.

Ezután előállították, majd őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A rendőrök a végrehajtott kutatások alkalmával több gramm növényi törmeléket, fehér port, tablettákat, továbbá az értékesítéshez szükséges eszközöket, valamint egy gázriasztó-fegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel, illetve a további felderítő munka eredményeként a bűnös tevékenységből származó csaknem húszmillió forint összegű készpénzt foglaltak le.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen mindkét elkövető letartóztatására – olvasható a police.hu oldalán.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink